Tacos na ostro z soczewicą
Nawet fani schabowego pokochają te dania, choć nie ma w nich ani grama mięsa.
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę opłukać, zalać 1/2 l wody, gotować do miękkości, odcedzić.
2. Cebulę i czosnek obrać, z papryki i chili usunąć gniazda nasienne. Cebulę i zieloną paprykę pokroić w kostkę, chili i czosnek posiekać. Podsmażyć na maśle. Fasolę odcedzić. Kolendrę opłukać, osuszyć i posiekać (kilka gałązek zostawić). Wymieszać z soczewicą i warzywami, doprawić, podgrzać.
3. Tacos lub tortille (złożone na pół) podgrzewać w piekarniku przez 3 min w temp. 180°C. Nakładać po dwie łyżki gorącego farszu, udekorować kolendrą.
Zobacz także: