Tacos wegetariańskie

Tacos wegetariańskie, fot. Czarek Kazimierowski
Tacos wegetariańskie, fot. Czarek Kazimierowskimateriały prasowe

Składniki

  • 4 tortille do tacos (małe) – 100 g
  • puszka czarnej fasoli – 240 g
  • 1 cebula – 100 g
  • ząbek czosnku – 5 g
  • łyżeczka oliwy – 5 g
  • łyżeczka kuminu – 1 g
  • łyżeczka słodkiej papryki – 1 g
  • 2 pomidory – 240 g
  • 1 papryka czerwona – 140 g
  • ½ pęczka świeżej kolendry – 20 g
  • garść ulubionej sałaty – 20 g
  • ½ limonki
  • kilka marynowanych papryczek chilli (opcjonalnie) – 40 g
  • kubeczek jogurtu naturalnego (opcjonalnie) – 180 g
"Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit", Michał Wrzosek
"Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit", Michał Wrzosekmateriały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?