Reklama

Tagliatelle z dynią i grzybami

Szybkie i smaczne danie.

Składniki

  • Makaron tagliatelle / 200 g
  • Dynia, ze skórą / 250 g
  • Bulion drobiowy / 100 ml
  • Grzyby, świeże / 100 g
  • Masło / 30 g
  • Czosnek / 1 ząbek
  • Olej / 2 łyżki
  • Parmezan / 25 g
  • Śmietanka 30% / 60 ml
  • Natka pietruszki / 1 pęczek
  • Sól i pieprz / do smaku


 Dynię pokrój w kostkę. 

Podsmaż pokrojone w kostkę grzyby. Dodaj rozdrobniony czosnek. Na maśle smaż dynię z przyprawami 5 minut. Dodaj śmietanę, bulion i mieszaj przez 10 minut.

 Do grzybów dodaj posiekaną natkę.

 Ugotuj makaron.

 Zetrzyj ser.

Połącz dynię z grzybami. Gotuj makaron. Dodaj parmezan.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy