Reklama

Tagliatelle z mascarpone

Szybkie danie.


Składniki na 4-6 porcji:

  • 50 dag zielonego makaronu tagliatelle
  • 10 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka utartego parmezanu
  • 20 dag sera mascarpone
  • oliwa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił. 2 Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty. 3 Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy