Reklama

Tarta cebulowa

Oto przepis na tartę, którą zrobisz w dwóch krokach.

Składniki na 4 porcje

  • 2 czerwone cebule
  • 4 duże białe cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 3 jajka
  • 50 ml mleka
  • 1 op. ciasta na pizzę
  • 20 dag sera pleśniowego
  • natka do dekoracji

1. Wszystkie cebule obrać, czerwone pokroić na połówki, białe w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebule, dusić je na małym ogniu ok. 10 minut.

Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Trochę listków natki pietruszki zostawić do dekoracji, resztę grubo posiekać.

2. Jajka wymieszać z mlekiem i natką, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto na pizzę rozwinąć. Wylepić nim spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną.

Reklama

Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut. Udekorować natką.

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy