Tarta ze szparagami i pomidorkami

Kupując szparagi, zwróć uwagę,  aby ich główki były zamknięte, a końcówki wilgotne. Obieraj tylko te białe – od góry do dołu, zaczynając pod główką
Kupując szparagi, zwróć uwagę, aby ich główki były zamknięte, a końcówki wilgotne. Obieraj tylko te białe – od góry do dołu, zaczynając pod główką123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 180 g mąki
  • 130 g masła
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli

dodatkowe

  • 500 g zielonych szparagów
  • cebula
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 200 g śmietany 18 proc.
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz ziołowy
Krewetki i kalmary z fasolką szparagowąStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?