Te pierniki smakują najlepiej. Są prosto z serca

Fot archiwum Fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko”/Magdalena Woch
Fot archiwum Fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko”/Magdalena Woch archiwum prywatne
Przepis na pierniki z Doliny SłońcaStyl.pl

Przepis na pierniki z Doliny Słońca

Składniki

na trzy blachy pierników

  • 200 g mąki pszennej
  • 90 ml płynnego miodu (w temp. pokojowej)
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 60 g białego, drobnego cukru
  • 130 g stopionego, ostudzonego masła
  • 1 łyżeczka sody
  • 1.5 łyżeczki przyprawy do pierników
  • ok. pół szklanki migdałów najlepiej bez skórki
Ania Dymna zdradza swoje ulubione przepisy świąteczneStyl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?