Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie
Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie 123RF/PICSEL

Składniki

na 16 porcji

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 75 g podłużnych biszkoptów
  • 6 jajek
  • 275 g cukru
  • 150 g margaryny
  • 175 g mielonych migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 7 łyżeczek żelatyny
  • 6 pomarańczy
  • 3 łyżki likieru pomarańczowego
  • 800 g śmietany kremówki
  • 1/2 torebki galaretki pomarańczowej
  • 250 ml białego wina deserowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • melisa cytrynowa do dekoracji
  • tłuszcz do formy
Tort czekoladowy z kremem na bazie mascarpone i świeżymi owocamiStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?