Tort limonkowy
Tak pyszny, że na samą myśl cieknie ślinka.

Składniki
- Opakowanie zielonej galaretki (np. agrest, kiwi, marzanka wonna)
- Opakowanie żółtej galaretki (np. cytryna)
- 200 g cukru
- 150 g białej czekolady
- 150 g kruchych ciastek
- 2 limonki
- 800 g kremowego twarożku
- 250 g śmietany
Do obu galaretek dosypać po 100 g cukru i wlać po 100 ml wody. Podgrzewać, aż cukier i galaretka się rozpuszczą (nie gotować). Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać pokruszone ciastka i umieścić w okrągłej formie, docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Wstawić do lodówki.
Z jednej limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do każdego rodzaju galaretki dodać po 400 g twarożku. Do żółtej masy dodać 3 łyżki soku z limonki. Śmietanę ubić, rozdzielić na dwie części i wmieszać do obu galaretek. Najpierw nakładać żółty krem, następnie zielony. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Dekorować skórką i plasterkami limonki.