Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym

Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym
Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanymStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 300 g świeżego lub mrożonego groszku zielonego
  • 260 g mąki
  • 150 g cukru
  • 200 g miękkiego masła
  • 3 jajka
  • 1 cytryna
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

na krem

  • 150 g mascarpone
  • 150 g masła
  • 400 g cukru pudru
  • 2 cytryny
Okładka książki "Strączki" Marii Banach
Okładka książki "Strączki" Marii Banach Styl.pl/materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?