Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na rozgrzanym oleju, uważając, aby cebula się nie przypaliła. Dodajemy mięso i dusimy. Na koniec dokładamy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy jeszcze przez kilka minut.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Do jogurtu dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Tortille wyjmujemy z opakowania i układamy na blacie. Na każdą wykładamy porcję mięsa i rozsmarowujemy po całym placku. Tortille przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 5 minut w 220ºC. Ważne, żeby tortille nie piekły się zbyt długo, gdyż ciasto będzie się kruszyć.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy sałatą i polewamy sosem jogurtowym. Kroimy w charakterystyczne dla pizzy trójkąty i podajemy jeszcze ciepłe. Danie doskonale smakuje również na zimno, jako przystawka lub przekąska.
Zobacz także: