Tortilla z kurczakiem
Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz, pokrój w paski. Oprósz solą i pieprzem. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Dodaj do mięsa, wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 30 min.
Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. Pokrój w paski. Umyte pomidory pokrój w plasterki. Ogórek pokrój w słupki. Cebulę pokrój w piórka.
Do jogurtu dodaj majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cukier. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Mięso usmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Placki tortilli podgrzej krótko z obu stron na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Jeszcze ciepłe placki posmaruj sosem czosnkowym (1-2 łyżki). Ułóż sałatę, ciepłe mięso, paprykę, cebulę, pomidor oraz ogórek. Posmaruj pozostałym sosem. Zwiń i natychmiast podawaj.
Zobacz także: