Reklama

Tortille z mięsem mielonym

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 8 sztuk meksykańskich placków kukurydzianych
  • sól, pieprz
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • cebula
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 ząbki czosnku

Na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone, posól i smaż 3-4 minuty mieszając. Następnie dołóż koncentrat pomidorowy, osączoną fasolę i kukurydzę. Podgrzewaj jeszcze 6-8 minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolej 1/2 szklanki gorącej wody. Na koniec bezpośrednio do masy mięsnej wciśnij czosnek. Masę przypraw na ostro solą, pieprzem, mieloną chili i cukrem.

Placki tortilla podgrzej na patelni po kilka sekund z każdej strony. Posmaruj masą mięsną, zwiń w kornet. Tortille podawaj na sałacie.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy