Reklama

Tosty francuskie z ricottą i truskawkami

Jedz truskawki co najmniej trzy razy w tygodniu, a zmniejszysz ryzyko zawału serca o ponad 30 proc. Te owoce obniżają też poziom cholesterolu.

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • szczypta cynamonu
  • 2-3 łyżki masła
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki ricotty
  • kilka umytych i obranych truskawek

Sposób przygotowania:

1. Rozpuść masło na gorącej patelni. Roztrzep jajko z mlekiem i cynamonem, dodaj łyżkę roztopionego masła, wymieszaj. 

2. Kromki tostowe zanurzaj z obu stron w masie jajecznej i smaż na gorącym maśle do zarumienienia (z obu stron). Każdą posmaruj ricottą, polej miodem i udekoruj plasterkami truskawek. 

***

#POMAGAMINTERIAFundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>

Reklama
Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy