Tradycyjny wiedeński strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy
Strudel jabłkowy123RF/PICSEL

Składniki

na 6-8 porcji

  • 100 g rodzynek sułtanek
  • 2 łyżki likieru owocowego albo winiaku
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 75 g bułki tartej
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie (120 g) mrożonego ciasta filo albo ciasta francuskiego
  • 500 g jabłek
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • skórka starta z 1/2 cytryny
  • 1-2 łyżki cukru pudru do oprószenia
  • ewentualnie waniliowe lody lub sos waniliowy
Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?