Tusza indycza w sosie grzybowym

Idealna na  świąteczny obiad w rodzinnym gronie
Idealna na świąteczny obiad w rodzinnym gronie 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 sprawiony indyk (3-4 kg)
  • 3-4 plasterki wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 500 g pieczarek
  • 1 słoik (580 ml) kurek, ew. innych leśnych grzybów
  • 2-3 łyżki masła
  • 1 kg mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1-2 łyżki mąki
  • 125 g śmietany kremówki
  • 6 połówek moreli z puszki
  • 6 łyżeczek konfitury żurawinowej do mięs
  • natka pietruszki i plasterki
  • pomarańczy do dekoracji
8
Jak powstała rękawica do demakijażuStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?