Reklama

Reklama

Tyrolskie knedle

Jajka wymieszaj z mlekiem, posól i zalej bułki.

Składniki

  • 50 dag bułki pokrojonej w kostkę
  • 40 dag boczku
  • 10 dag kiełbasy salami
  • cebula
  • 5 jajek
  • łyżka pietruszki
  • 250 ml mleka
  • sól
  • olej
  • mąka

Przygotowanie

Cebulę, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Jajka wymieszaj z mlekiem, posól i zalej bułki. 

Połącz z masą cebulową i pietruszką. Oprósz mąką i wymieszaj. Odstaw na 10 minut. 

Zwilżonymi dłońmi uformuj knedliki. Gotuj je w osolonej wodzie, aż wypłyną.

Zobacz także:


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: knedle

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje