Ucieraniec z bakaliami

Gdy ciasto pęka z wierzchu podczas pieczenia, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Jeśli twój piekarnik ma taką możliwość, ustaw tylko grzanie od dołu
Gdy ciasto pęka z wierzchu podczas pieczenia, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Jeśli twój piekarnik ma taką możliwość, ustaw tylko grzanie od dołu123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 25 dag masła
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 5 jajek
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 30 dag mieszanych bakalii (rodzynki, migdały, orzechy, skórka pomarańczowa)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml rumu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • sól
Natalia Przybysz o płycie „Jak malować ogień” Styl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?