Udka po diabelsku

Udka podawaj z połówkami pomidorków koktajlowych.

Smacznego!
Smacznego!123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • 30 dag pokrojonych grillowanych pomidorków koktajlowych

na marynatę

  • sól
  • pieprz
  • łyżka sosu Worcestershire
  • 1 i 1/2 łyżki dżemu morelowego
  • łyżka musztardy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • łyżka sosu rybnego
  • posiekany ząbek czosnku

Przygotowanie:

Podudzia opłucz, nakłuj widelcem i ułóż w głębokim naczyniu. Składniki marynaty wymieszaj i wlej do udek. Odstaw na 2 godziny. Piecz na naoliwionym ruszcie przez 15 minut, obracając co 3 minuty.

Zobacz także:

Krzysztof Zagaja - Galeria Dzwonków