Używasz masła? 5 błędów, których możesz uniknąć!

Przypalenie masła to kulinarny grzech ciężki  Czytaj więcej na https://www.styl.pl/kuchnia/news-uzywasz-masla-5-bledow-ktorych-mozesz-uniknac,nId,2206021#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Przypalenie masła to kulinarny grzech ciężki Czytaj więcej na https://www.styl.pl/kuchnia/news-uzywasz-masla-5-bledow-ktorych-mozesz-uniknac,nId,2206021#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox123RF/PICSEL

 1.  Właściwa temperatura masła

Chłodne masło - jeden z sekretów kruchego ciasta
Chłodne masło - jeden z sekretów kruchego ciasta123RF/PICSEL

2. Przypalanie masła podczas smażenia

Odrobina masła czosnkowego podkręci smak steków
Odrobina masła czosnkowego podkręci smak steków123RF/PICSEL
Na sklarowanym maśle można nawet smażyć
Na sklarowanym maśle można nawet smażyć123RF/PICSEL

3.  Źle zrobiona zasmażka

Przypalona zasmażka jest bardzo niezdrowa
Przypalona zasmażka jest bardzo niezdrowa123RF/PICSEL

4. Masło maślane - czyli brak równowagi smaków

5. Stosowanie zamienników

Nie każdy zamiennik się sprawdzi
Nie każdy zamiennik się sprawdzi123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?