Reklama

Warstwowy koktajl ciasteczkowy

Poleca Guy Fieri.

Składniki:

60 ml wódki waniliowej + odrobina dla udekorowania szkła

Pokruszone ciasteczka

Lód

30 ml soku ananasowego

4 ćwiartki limonki

Bita śmietana

Jak przyrządzić:

1. Odrobinę wódki waniliowej wlej do płytkiego naczynia. Brzegi schłodzonego szkła do martini zanurz w wódce i obtocz w pokruszonych ciasteczkach.

2. Do shakera wrzuć lód, dodaj 60ml wódki waniliowej, sok ananasowy i 4 ćwiartki limonki. Wymieszaj składniki, energicznie potrząsając.

3. Przelej do przygotowanego szkła. Udekoruj koktajl bitą śmietaną w sprayu.

Reklama

Przepis z programu ,,Bosonoga Contessa" z Iną Garten. Emisja na  Polsat Food Network w soboty i niedziele stycznia o 19:00.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama