Wątróbka z cebulą i majerankiem

Wątróbka zawiera wiele potrzebnego dla zdrowia żelaza, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. Wątróbkę z cebulą i majerankiem możesz podać z ziemniakami, kaszą albo ryżem.

Wątróbka zawiera dużo żelaza, dlatego powinny po nią sięgać osoby borykające się z anemią
Wątróbka zawiera dużo żelaza, dlatego powinny po nią sięgać osoby borykające się z anemią123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej,
  • 2 cebule,
  • masło klarowne do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek.

Wątróbka z cebulą i majerankiem - sposób przygotowania:

Wątróbkę płuczemy, gotujemy z dodatkiem przypraw, gdy będzie prawie miękka, odcedzamy i zostawiamy, aby ostygła.

Cebulę obieramy, kroimy na talarki i smażymy na maśle.

Ostudzoną wątróbkę obieramy z powięzi, dodajemy do cebuli i smażymy z obu stron.

Posypujemy lekko majerankiem.

Zobacz także:

„Ewa gotuje”: Sałatka z buraczków i sera koziegoPolsat