Reklama

Wątróbka z miodem

Mięso z odrobiną miodu? Ten naturalny słodki dodatek świetnie komponuje się z wytrawnymi daniami. Spróbuj i ciesz się smakiem.

Składniki

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • duża cebula
  • 2 łyżki naturalnego płynnego miodu
  • sól i pieprz
  • łyżka mąki
  • olej
  • 2 łyżeczki masła

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokrój w piórka albo w grubą kostkę i zeszklij na oleju (uważaj, aby się nie przypaliła).

2. Wątróbkę umyj, dokładnie osusz i obtocz w mące. Nie powinno jej być za dużo, aby potrawa nie stała się kleista. 

3. Płynny miód dodaj do cebuli na patelni. Podsmaż chwilę i włóż oprószoną mąką wątróbkę. Zamieszaj ostrożnie, aby miód oblepił kawałki wątróbki ze wszystkich stron. Smaż kilka minut na średnim ogniu. 

4. Wątróbkę podawaj z purée ziemniaczanym.  Do potrawy możesz dodać sałatę z ogórkiem i pomidorem.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy