Wątróbka z miodem
Mięso z odrobiną miodu? Ten naturalny słodki dodatek świetnie komponuje się z wytrawnymi daniami. Spróbuj i ciesz się smakiem.
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w piórka albo w grubą kostkę i zeszklij na oleju (uważaj, aby się nie przypaliła).
2. Wątróbkę umyj, dokładnie osusz i obtocz w mące. Nie powinno jej być za dużo, aby potrawa nie stała się kleista.
3. Płynny miód dodaj do cebuli na patelni. Podsmaż chwilę i włóż oprószoną mąką wątróbkę. Zamieszaj ostrożnie, aby miód oblepił kawałki wątróbki ze wszystkich stron. Smaż kilka minut na średnim ogniu.
4. Wątróbkę podawaj z purée ziemniaczanym. Do potrawy możesz dodać sałatę z ogórkiem i pomidorem.
Zobacz także: