Wędzony homar z Oceanu Indyjskiego z sałatką z serc palmowych

Danie zniewala smakiem i wyglądem
Danie zniewala smakiem i wyglądemStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 4 ogony homara
  • 1 owoc matonga (feronii słoniowej - zamiast niego możesz użyć ananasa)
  • 200 gram liści herbaty
  • 1 pęczek świeżej kolendry, drobno posiekany
  • 100 gram masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duże serce palmy (zamiast niego możesz użyć karczocha)
  • 1 czerwona cebula, pocięta na wiórki
  • 2 awokado, pokrojone na plasterki
  • 1 kobiałka truskawek (średnio dojrzałych), pokrojonych na plasterki
  • Sok z 2 cytryn
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 niewielki pęczek dymki
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?