Reklama

Wegetariański burger

Kasza jęczmienna, gryczana, pęczak... Każda gospodyni ma swoją ulubioną kaszę. Możesz przygotować na jej bazie pyszną, gęstą zupę, ale też pożywne kotlety to wegetariańskich burgerów.

Składniki

  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki białego sezamu
  • 1 surowe jajko
  • sól
  • olej
  • 4 bułki
  • pomidor
  • kilka liści sałaty
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

1. Posiekany por i pietruszkę podsmaż na oleju. Wymieszaj z kaszą, sezamem, mąką, jajkiem i solą. Uformuj kotlety i usmaż je na oleju. 

2. Bułki przekrój na pół. Posmaruj je jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem i solą. Połóż plastry pomidora, sałatę oraz kotlet z kaszy. Przykryj drugą połówką bułki.

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy