Reklama

Reklama

Węgierska zupa gulaszowa

Przeciery, pomidory z puszki i suszone dodadzą smaku wielu potrawom. Doskonale sprawdzą się w połączeniu z mięsem, makaronem i pieczywem.

Składniki

  • 40 dag mięsa wołowego (łopatki, pręgi)
  • 2 średnie cebule
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • łyżka mąki
  • 50 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 40 dag pomidorów z puszki
  • 3 papryki
  • 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 3/4 l wody
  • sól, pieprz i słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Pokrój mięso w kostkę i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmaż. 

2. Dodaj przecier pomidorowy i mąkę. Wymieszaj. Wrzuć pomidory z puszki. Dolej wino i rosół. Spróbuj i dopraw. Gotuj na małym ogniu. 

3. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Dorzuć 15 minut przed końcem gotowania. Jeszcze raz spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy