Węgierski bogracz

Węgierski bogracz z paprykową nutą
Węgierski bogracz z paprykową nutą123RF/PICSEL

Składniki

  • 800 g wołowiny bez kości (pręga, udziec)
  • 50 g wędzonej słoniny lub 2 łyżki smalcu
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 3 kolorowe papryki
  • 2 pomidory (ew. pomidory krojone z puszki)
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g ziemniaków
  • 1-2 łyżeczki zmielonego kminku
  • sól
  • pieprz
  • węgierska pasta paprykowa do smaku
Przepis na zupę gulaszowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?