Węgierski kociołek rozmaitości

Tajemnica dobrego leczo tkwi w świeżych składnikach i aromatycznych przyprawach
Tajemnica dobrego leczo tkwi w świeżych składnikach i aromatycznych przyprawach123RF/PICSEL

Węgierskie leczo

Składniki

  • 90 dag papryki (zielonej i żółtej),
  • 50 dag pomidorów,
  • 1 duża cebula,
  • ząbek czosnku,
  • olej,
  • 20 dag kiełbasy
  • papryka czerwona w proszku (ewentualnie czuszka),
  • 10 dag boczku wędzonego

Wegetariańskie leczo z kotletami sojowymi

Składniki

  • 20 dag kotletów sojowych,
  • cukier,
  • 1/2 kg papryki kolorowej i cebuli,
  • 1/2 kg marchwi i pieczarek,
  • 4 ogórki kiszone,
  • czosnek,
  • olej,
  • słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu,
  • papryka mielona ostra,
  • sól, pieprz

Leczo z cukinią

Składniki

  • 2 średnie cukinie,
  • cebula,
  • czerwona papryka,
  • przecier pomidorowy,
  • kiełbasa zwyczajna (pęto),
  • przyprawa w proszku,
  • mąka,
  • olej lub smalec