Reklama

Whoopie pies

Whoopie pies czyli amerykańskie ciasteczka to świetna przekąska.

Składniki na ciastka

  • 170 g mąki
  • 6 łyżek kakao
  • po pół łyżeczki sody i proszku do pieczenia
  • jajko
  • 120 g masła
  • 150 g cukru
  • 60 ml mleka

Składniki na krem

  • 100 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g masła orzechowego

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. 

2. Przygotuj krem. Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodaj masło orzechowe i zmiksuj. Krem przełóż do szprycy.

3. Masło utrzyj z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbij jajko i ucieraj jeszcze 30 sekund. Dodaj mąkę wymieszaną z kakao i wlej mleko. Całość zmiksuj, aż do połączenia składników. Masę przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę okrągłe ciastka (zachowaj spore odległości, bo ciasteczka urosną podczas pieczenia). 

4. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 175°C przez 13 minut. Po upieczeniu wystudź i przełóż kremem.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: ciasteczka | ciastka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy