Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

Zielone pierogi
Zielone pierogiStyl.pl

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 200 g zmiksowanego i odciśniętego
  • szpinaku albo 3-4 łyżki soku ze szpinaku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • sól do smaku

Farsz

  • 200 g szpinaku
  • 100 g sera feta
  • sok z jednej cytryny
  • ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 100 g ugotowanej prażonej kaszy gryczanej
  • sól i biały pieprz do smaku
  • 100 g rukwi do podania
4
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonieStyl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?