Reklama

Wiśniowe brownie

Delikatne i puszyste brownie, przełamane orzeźwiającą owocową nutą. W mig zniknie z talerzyków!

Składniki

  • 3 tabliczki (300 g) czekolady deserowej
  • 300 g drobnego brązowego cukru
  • 250 g masła
  • 4 jajka, sól
  • 140 g mąki
  • 4 czubate łyżki kakao
  • 230 g mrożonych wiśni bez pestek

Sposób przygotowania:

1. Masło z cukrem i połamaną na kawałki czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej (nad naczyniem z parującą wodą). Mieszaj, aż cukier i czekolada się rozpuszczą. Zdejmij z ognia. 

2. Do przestudzonej masy kolejno dodawaj jajka. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i kakao. Partiami dodawaj do masy. Wymieszaj. Dołóż wiśnie. Delikatnie wmieszaj je do ciasta. Przelej do wyłożonej pergaminem formy o wym. 22 x 22 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30-40 minut.

***

#POMAGAMINTERIA

Reklama

Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.

Sprawdź szczegóły >>

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy