Reklama

Reklama

Włoska zupa z fasolą i parmezanem

Sycąca, rozgrzewająca zupa na bazie fasoli i parmezanu.

Składniki

  • 3 plastry boczku
  • 30 ml oliwy
  • cebula
  • 4 marchewki
  • 6 ząbków czosnku
  • pieprz, sól
  • 1,5 l bulionu
  • puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 250 g jarmużu
  • 150 g parmezanu + skórka
  • 2 liście laurowe
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • szczypta płatków chili
  • 200 g makaronu muszelki
  • puszka czerwonej fasoli

Sposób przygotowania:

Na patelni smażymy pokrojony boczek. Po 5 minutach dodajemy oliwę, posiekaną cebulę, marchew oraz czosnek. Smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy bulionem i dodajemy pomidory, zieleninę, skórki parmezanu, liście laurowe, tymianek, płatki chili. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy czerwoną fasolę i ugotowany makaron. Podajemy z płatkami parmezanu. Smacznego!

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy