​Włoskie zapomnienie

123RF/PICSEL

Składniki

  • • 500 g serka mascarpone
  • 50 ml likieru Amaretto
  • 4 jajka
  • ulubione owoce (np. brzoskwinie, borówki amerykańskie)
  • 460 g Kajmakuo smaku Tiramisu
  • • 1 opakowanie rurek waflowych (czekoladowych lub w innym, ulubionym smaku)
10 min
3-4 osób

Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru. Przygotowujemy masę: żółtka mieszamy z Kajmakiem Tiramisu, dodajemy serek, a na koniec wlewamy resztę likieru. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna.

Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy je folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas