Włoskie zapomnienie
Składniki
- • 500 g serka mascarpone
- 50 ml likieru Amaretto
- 4 jajka
- ulubione owoce (np. brzoskwinie, borówki amerykańskie)
- 460 g Kajmakuo smaku Tiramisu
- • 1 opakowanie rurek waflowych (czekoladowych lub w innym, ulubionym smaku)
10 min
3-4 osób
Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru. Przygotowujemy masę: żółtka mieszamy z Kajmakiem Tiramisu, dodajemy serek, a na koniec wlewamy resztę likieru. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna.
Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy je folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.