Wołowina po burgundzku

Potrawa nabierze lepszego smaku, jeśli będziesz ją gotować dwa dni: pierwszego dwie godziny, a następnego jeszcze godzinę
Potrawa nabierze lepszego smaku, jeśli będziesz ją gotować dwa dni: pierwszego dwie godziny, a następnego jeszcze godzinę123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 kg łopatki wołowej
  • 40 dag wędzonego boczku
  • 30 dag cebuli
  • 80 dag pieczarek
  • 5-6 marchewek
  • 1,5 l czerwonego wytrawnego wina
  • 8 łyżek koniaku lub brandy
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 4 ząbki czosnku
  • sól,
  • pieprz,
  • rozmaryn,
  • liście laurowe,
  • 1 pęczek oregano
6-8 porcji
Najważniejsza jest świadomość
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?