Wołowina w czerwonym winie

Zamiast bulionu w kostce użyj wywaru domowego ugotowanego na mostku wołowym – danie będzie lepsze.
Zamiast bulionu w kostce użyj wywaru domowego ugotowanego na mostku wołowym – danie będzie lepsze.123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 kg pręgi wołowej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1/2 litra bulionu wołowego
  • 1 szkl. czerwonego wina
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki masła
  • 5 łyżek mąki
  • 6 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, liście laurowe, tymianek
Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanemStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?