Reklama

Wołowina w sałatce z cebulką perłową

Prezentujemy świetny przepis na danie mięsne.

Składniki na 6-8 porcji

  • 1 słoik (370 ml) marynowanych cebulek perłowych
  • 3 czerwone papryki
  • 180 ml sosu słodko-kwaśnego
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 kg wołowiny zrazowej
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • papryczki chili i świeży tymianek do dekoracji

1. Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko- kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki.

2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.

3. Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych szklanek (modnych słoiczków). Dołożyć po porcji usmażonej wołowiny. Sałatkę udekorować tymiankiem i papryczkami chili.

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy