Wyjątkowa przystawka

Okazuje się, że warzywo krojone na kanapki można w kuchni wykorzystać inaczej. Co powiecie na przystawkę w królewskim stylu?

Ogórki należny pokroić i wypełnić masą
Ogórki należny pokroić i wypełnić masą123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 nieduże ogórki
  • 250 g sera białego
  • 2–3 łyżki śmietany
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • pół niedużej cebuli
  • pieprz, sól
  • jajo ugotowane na twardo

Ogórki myjemy, obieramy, opłukujemy. Przekrawamy wzdłuż na połówki, wydrążamy środki, oprószamy pieprzem i solą. Jajo kroimy na ósemki.

Obraną cebulę i umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Biały ser mielimy, dodajemy śmietanę, koncentrat, cebulę, natkę, doprawiamy pieprzem, solą i mieszamy, by składniki się połączyły. Masą napełniamy ogórki, dekorujemy cząstkami jaja i podajemy.

Zobacz także:

Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas