Wyjątkowa przystawka
Okazuje się, że warzywo krojone na kanapki można w kuchni wykorzystać inaczej. Co powiecie na przystawkę w królewskim stylu?

Składniki
- 4 nieduże ogórki
- 250 g sera białego
- 2–3 łyżki śmietany
- pół pęczka natki pietruszki
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pół niedużej cebuli
- pieprz, sól
- jajo ugotowane na twardo
Ogórki myjemy, obieramy, opłukujemy. Przekrawamy wzdłuż na połówki, wydrążamy środki, oprószamy pieprzem i solą. Jajo kroimy na ósemki.
Obraną cebulę i umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Biały ser mielimy, dodajemy śmietanę, koncentrat, cebulę, natkę, doprawiamy pieprzem, solą i mieszamy, by składniki się połączyły. Masą napełniamy ogórki, dekorujemy cząstkami jaja i podajemy.
Zobacz także: