Wyrzucasz łby i ogony? To ogromny błąd

Na tych częściach ugotujesz doskonałą zupę rybną
Na tych częściach ugotujesz doskonałą zupę rybną123RF/PICSEL

Wykwintna zupa rybna

Delikatny bulion rybny dopraw białym pieprzem i gałką muszkatołową
Delikatny bulion rybny dopraw białym pieprzem i gałką muszkatołową123RF/PICSEL

Składniki

  • Łby, ogony, kręgosłupy z 2 karpi
  • Pęczek włoszczyzny (cebula, marchewka, kawałek, pora, selera, korzenia pietruszki)
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • Sól do smaku
  • Szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • Biały pieprz
  • Natka pietruszki i grzanki z chleba do podania
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?