Reklama

Z grzybami i makaronem

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 75 dag pieczarek
  • 40 dag kurek
  • 10 dag cebuli
  • 1 szklanka śmietany 22 proc.
  • po 2 łyżki masła i mąki
  • 2 oleju
  • 1 paczka makaronu
  • 2 gałązki majeranku
  • 1 łyżka kolorowego pieprzu
  • sól

1. Cebulę obrać, posiekać, grzyby oczyścić, pieczarki pokroić w plastry.

2. Mięso pokroić na małe  kawałki. Zrumienić w rondlu na oleju, doprawić solą i pieprzem. Zalać litrem wrzątku, dusić ok. 30 min na średnim ogniu, mieszając.

3. Rozgrzać na patelni masło, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać grzyby, przesmażyć, przykryć, dusić na małym ogniu 5 minut, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką, zasmażyć. Dodać do mięsa  pod koniec gotowania razem  ze śmietaną.

4. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (najlepiej al dente). Podawać z gulaszem posypanym  świeżym majerankiem.

Reklama

Polecamy: Sernik z jabłkami


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy