Zakręcone bułeczki z cheddarem

Zakręcone bułeczki z cheddarem
Zakręcone bułeczki z cheddaremWydawnictwo Znak

Składniki

na ciasto

  • 3 szklanki (375 g) mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżka cukru
  • 1 opakowanie (7 g) suszonych drożdży błyskawicznych
  • 1 szklanka (235 ml) mleka
  • 4 łyżki (55 g) roztopionego masła, schłodzonego do temperatury pokojowej, dodatkowo do posmarowania

Składniki

na nadzienie

  • ½ szklanki startej białej cebuli
  • 1½ szklanki (170 g) startego dojrzałego cheddara
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego koperku
  • ¼ łyżeczki soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Zrób ciasto

Uformuj bułki

Upiecz bułki

Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowymZmysłowe smakiInteria.tv

Wskazówki

Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!
Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!Wydawnictwo Znak
Wydawnictwo Znak
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?