Reklama

Zapiekana kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana to doskonałe źródło białka, a to danie jest niezwykle proste.

Składniki

  • 300 g kaszy gryczanej
  • 30 g pieczarek
  • 100 g masła
  • 0,5 l bulionu
  • łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, pokroić i zeszklić na połowie masła. Na dużej patelni rozpuścić pozostałą część masła, wsypać kaszę, lekko ją podprażyć, zalać bulionem i posolić.

Gotować na małym ogniu. Gdy kasza wchłonie cały wywar, dodać majeranek, pieprz i pieczarki. Przykryć i piec w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Przed podaniem posypać pietruszką.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy