Reklama

Zapiekane pomidory

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 sztuki pomidor
  • 3 kromki chleb tostowy
  • 1 ząbek czosnek
  • 6 plastrów żółty ser
  • 2 łyżki masło
  • klika listków karbowana sałata
  • kilka listków świeża bazylia

Chleb pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć i zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać kostkę z chleba i zrumienić. Pomidory wydrążyć, do środka nałożyć grzanki chlebowe i przykryć serem. Nafaszerowane pomidory posypać posiekaną bazylią. Zapiekać w nagrzanym do 200°C piekarniku (nastawiony na funkcję grill), aż ser się zrumieni.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy