Reklama

Zapiekanka makaronowa z pomidorem i serem

Prosty i tani obiad w kilka minut!

Składniki

  • makaron, rurki / 300 g
  • pomidor, duży / 1 szt.
  • czosnek / 1 ząbek
  • jogurt naturalny / 150 g
  • ser / 100 g
  • sól i pieprz / do smaku
  • musztarda / 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek / 4 łyżki

Do wody na makaron dodaj łyżeczkę soli oraz 3 łyżki oliwy. Gotuj makaron al dente, możesz dodać gałązkę tymianku. Pomidor i czosnek pokrój w plasterki. Umieść jogurt w misce. Dodaj musztardę i łyżeczkę oliwy. Starannie wymieszaj. Makaron przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż warstwę pomidorów. Posyp solą i pieprzem, a następnie startym serem.  Dodaj czosnek, sos i zapiekaj w 180 st. C 10-20 minut.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy