Reklama

Zasmażana kapusta

Zasmażana kapustka to idealny dodatek do tradycyjnego schabowego. Nie jest trudna w przygotowaniu, a urozmaici wiele dań.

Składniki

  • 600 g kapusty kwaszonej
  • 100 g cebuli
  • wywar z mięsa
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 100 g słoniny lub boczku (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Kapustę umyj, odciśnij i pokrój. Zalej wywarem i zagotuj pod przykryciem. Odkryj na moment i gotuj dalej ok. 40-50 minut na małym ogniu, dalej pod przykryciem. Cebulę obierz, opłucz i pokrój drobno. Jeśli chcesz, żeby kapusta była w wersji bardziej "konkretnej", pokrój słoninę w kostkę, i częściowo stop. Dodaj cebulę, podsmaż i połącz z kapustą. Dodaj przypraw i duś jeszcze kilka minut. 

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy