Zasmażana kapusta
Zasmażana kapustka to idealny dodatek do tradycyjnego schabowego. Nie jest trudna w przygotowaniu, a urozmaici wiele dań.

Składniki
- 600 g kapusty kwaszonej
- 100 g cebuli
- wywar z mięsa
- kminek
- sól
- pieprz
- cukier
- 100 g słoniny lub boczku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Kapustę umyj, odciśnij i pokrój. Zalej wywarem i zagotuj pod przykryciem. Odkryj na moment i gotuj dalej ok. 40-50 minut na małym ogniu, dalej pod przykryciem. Cebulę obierz, opłucz i pokrój drobno. Jeśli chcesz, żeby kapusta była w wersji bardziej "konkretnej", pokrój słoninę w kostkę, i częściowo stop. Dodaj cebulę, podsmaż i połącz z kapustą. Dodaj przypraw i duś jeszcze kilka minut.
Zobacz także: