Reklama

Reklama

Zdrowa i energetyczna kokosowa jaglanka z morelami

Porządna porcja energii z samego rana? Polecamy szybki przepis na kokosową jaglankę z owocami, melisą i migdałami.

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka krowiego
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 6 moreli
  • pęczek melisy
  • 100 g migdałów

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie. Zalewamy mlekiem w rondelku, dodajemy miód i gotujemy pod przykryciem ok. 10 min od czasu do czasu mieszając. Jak nasza kasza będzie już miękka i klejąca zdejmujemy z ognia i dodajemy do niej pokrojone w kostkę morele. Migdały prażymy. Jaglankę wykładamy do miski posypujemy prażonymi migdałami i dekorujemy listkami melisy. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje