Żeberka na ostro

Sos worcester (lub worcestershire) ma korzenny posmak i jest kwaśno-słodki. Jeśli nie uda ci się go kupić, możesz spróbować go zastąpić sojowym z octem i curry w proszku
Sos worcester (lub worcestershire) ma korzenny posmak i jest kwaśno-słodki. Jeśli nie uda ci się go kupić, możesz spróbować go zastąpić sojowym z octem i curry w proszku123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kg żeberek boczkowych
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek sosu worcester
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz
Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?