Reklama

Zielone kluski na rukoli

Gorące kluseczki warto posypać tartym serem, np. włoskim parmezanem lub swojskim oscypkiem.

Składniki

  • po 1/2 szklanki mleka, mąki, kaszy manny
  • 7 dag pomidorków cherry
  • 20 dag rukoli
  • 2 jaja
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki balsamicznego octu
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, mix włoskich ziół


1. Warzywa umyć, pomidorki przekroić na pół. Z oliwy, musztardy i octu balsamicznego zrobić sos winegret, doprawić solą, pieprzem i miodem, polać rukolę i pomidorki.
 2. Jaja utrzeć z solą i pieprzem. Masło rozpuścić w gotującym się mleku, dodać kaszę i mieszając, dosypać mąkę, zdjąć z ognia. Wymieszać z utartymi jajami, przyprawami i ziołami, wystudzić. Z masy formować łyżką kluski, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 8 min. Po wyjęciu osuszyć je na papierowym ręczniku, dodać do sałatki.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy