Reklama

Ziemniaki duszone z serem cheddar

Pyszna zapiekanka.

Składniki:

1,2 kg ziemniaków

100 g boczku

400 g śmietanki 30 proc.

225 g sera cheddar

250 g masła

6 ząbków czosnku

4 gałązki tymianku

Sól

Pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Zrób nacięcie na każdym ząbku czosnku, dodaj tymianek i zawiń całe główki w folię aluminiową. Piecz 35-40 minut w 180 st. C. Ubij ziemniaki, dodaj upieczony czosnek i roztopione masło. Przypraw do smaku, dodaj śmietankę. Umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp podsmażonym boczkiem i startym serem. Piecz w 180 st. Przez 20 minut.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy