Reklama

Reklama

Ziemniaki z pesto

Wykorzystaj sezon na świeże warzywa.

Składniki

  • 2 łyżki woda
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 60 dag ziemniaki
  • pieprz
  • 2-4 łyżki orzeszki piniowych
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • sól
  • kilka gałązek rukola lub bazylia
  • 4 pomidory

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Rukolę umyć, dokładnie osuszyć.

Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do dość dużej miski. Wymieszać pesto, oliwę, wodę, sól i pieprz. Sosem polać ziemniaki, dobrze je wymieszać. Dodać pomidory, całość posypać prażonymi orzeszkami i pokrojoną zieleniną.

Zobacz także:


Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy