Zrazy z karkówki

materiały prasowe

Składniki

  • 1 Bulionetka do duszonych mięs
  • 3 cebule
  • 500 g karkówki wieprzowej
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki suszonej żurawiny
3-4 osób

1. Karkówkę pokrój w cienkie plastry i dokładnie rozbij. Następnie potraktuj obficie majerankiem i oprósz pieprzem.

2. Cebulę obierz, pokrój w piórka, połowę zeszklij z żurawiną, nałóż na mięso. Płaty karkówki zroluj i przebij wykałaczką.

3. Zrazy obtocz w mące i smaż w garnku z resztą cebuli. Dodaj 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Połącz z Bulionetką, która wydobędzie smak dania, i duś do miękkości. Serwuj z kaszą.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas